Στα Ξενοδοχεία GRECOTELCaramel , CretaPalace, Plaza ΒeachHouse και στην βιολογική φάρμα της Grecotel ΑgrecoFarms στο ‘Αδελε θα λάβει χώρα το 2ο διεθνές συνέδριο TheCretanLifestyleConference“CretanLifestyle”, στις 13-18 Νοεμβρίου 2023
Είναι ένα συνέδριο με παγκόσμιο δίκτυο που φέρνει εκλεκτούς ηγέτες σκέψης («thoughtleaders») από τους χώρους της ιατρικής, διατροφής, ευεξίας, εστίασης και τουρισμού.
Ο μοναδικός χαρακτήρας του CretanLifestyle είναι ο συνδυασμός των «state-of-the-art» ακαδημαϊκές ομιλίες και παρουσιάσεις με εξαιρετικές βιωματικές εκδρομές και εμπειρίες ιστορίας, πολιτισμού και γαστρονομίας , σε αξέχαστους τόπους, μεσ’ την αγκαλιά της Κρητικής φιλοξενίας.
Εν όψει του οράματος1 να προωθήσουμε τα Ελληνικά προϊόντα πέρα από τα σύνορα της χώρας και τον απώτερο σκοπό να κάνουμε την Ελλάδα τουριστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο, η επιτυχία του φετινού συνεδρίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσουμε τη δυναμική πρόοδο και τη θετική ενέργεια που ξεκινήσαμε πέρυσι το Νοέμβριο 2022.
(Το πρώτο διεθνές συνέδριο “CretanLifestyle” σε συνεργασία με την GRECOTEL φιλοξένησε περίπου 100 συμμετέχοντες από 10 χώρες).
Φέτος, χτίζοντας πάνω στην μεγάλη περυσινή επιτυχία, ήδη έχουμε επιβεβαιώσει την συμμετοχή όλων των καλεσμένων ομιλητών (κορυφαίων ξένων και Ελλήνων καθηγητών https://mediterraneanhealth.org/about-us/) και πολλές εγγραφές συνέδρων από Αμερική/Καναδά/Νότιο Αμερική και Ασία.
Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι το συνέδριο είναι ήδη soldout , με συμμετοχή 150 ατόμων, από 12 χώρες, 4 ηπείρους.
Μεταξύ αυτών συμμετέχουν 9 σύνεδροι από Taiwan και 20 άτομα από Κίνα.
Επιπλέον συμμετέχουν DecisionMakers και PurchasingDirectors αρκετών IvyLeague Πανεπιστημίων της Αμερικής και Ομίλων Τροφίμων.
Η Grecotel επελέγη από το Yale σαν στρατηγικός συνεργάτης, για να εκπαιδεύσει τους επαγγελματίες Σεφ από την Κίνα, στην Ελληνική Κρητική Υγιεινή Kουζίνα.
Η πρωτοβουλία να οργανωθεί αυτό το συνέδριο στην Κρήτη, είναι εξαιρετικής σημασίας, διότι μέσω του συνεδρίου αυτού επιτυγχάνονται οι παρακάτω στόχοι:
- Να αναδειχθεί η σημασία της Κρητικής Διατροφής σε παγκόσμιο επίπεδο
- Να προωθηθούν τα Ελληνικά προϊόντα πέρα από τα σύνορα της χώρας
- Να συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση των Κρητικών προϊόντων
- Να καθιερωθεί η Κρήτη ως ένας από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως
- Να επιτευχθεί το όραμα να γίνει η Ελλάδα τουριστικός προορισμός ΕΥ ΖΕΙΝ – 365 μέρες το χρόνο
Την Δευτέρα , 13 Νοεμβρίου, (InaugurationDay) στις 20:00 ,θα λάβει χώρα η τελετή έναρξης του Συνεδρίου (InaugurationCeremony) με «επίσημους» χαιρετισμούς &welcomereception.
Θα ακολουθήσει Δείπνο Καλωσορίσματος (Inauguraldinner), με GreekHealthyFoods.
Την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, οι σύνεδροι, αφότου ολοκληρώσουν τις διαλέξεις τους στις 13:00,
θα ζήσουν την μοναδική εμπειρία στο βιολογικό Κτήμα της Grecotel, την AgrecoFarms.
Την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου μετά το συνέδριο τους θα επισκεφθούν την ιστορική Ι.Μ. Αρκάδιου.
Κατά την επίσκεψη τους, θα ξεναγηθούν και θα ζήσουν μια Μοναστηριακή Νηστίσιμη Εμπειρία Φαγητού.
Την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου μετά το συνέδριο θα μεταβούν στο Ηράκλειο προκειμένου να επισκεφθούν μεταξύ άλλων τον χώρο της Κνωσσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Η Παρασκευή 17 Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στα Ελληνικά – Κρητικά Superfoods.
Θα ξεκινήσουν την ημέρα τους νωρίς στα Χανιά, όπου θα ραβδίσουν ελιές, θα τις μαζέψουν με τα χέρια τους, θα τις αλέσουν σε παραδοσιακό ελαιοτριβείο με μυλόπετρες και θα δοκιμάσουν φρεσκότατο λάδι.
Μετά την επιστροφή των συνέδρων από την εμπειρία του «κύκλου της ελιάς» που θα γίνει στα Χανιά ,θα παρακολουθήσουν, το στρογγυλό τραπέζι για το ελαιόλαδο, όπου θα γίνει συζήτηση και προσπάθεια συντονισμού και συνεργασίας, όλων των ερευνητικών κέντρων των Ελληνικών Πανεπιστημίων για το ελαιόλαδο και την ελιά.
Στις 20:00, πριν την προσέλευση για το επίσημο δείπνο, οι προσκεκλημένοι θα περάσουν από τα περίπτερα της έκθεσης, για να γνωρίσουν τα Ελληνικά – Κρητικά Superfoods, και για να ενημερωθούν από τους παραγωγούς. Θα τα γνωρίσουν και θα τα δοκιμάσουν, για περίπου 1 ώρα.
Πριν το επίσημο δείπνο, θα προσφερθεί απεριτίφ, συνοδεία καναπέ με τα Superfoods.
Θα ακολουθήσει το επίσημο δείπνο, με σερβιριζόμενο μενού όπου θα κυριαρχούν
τα Ελληνικά – Κρητικά Superfoods.
Με εκτίμηση,
Στέφανος ΚάληςMD, MPH, FACP, FACOEM
Chief Executive & Chief Scientific Officer, Hellenic Center of Excellence