Μυλοπόταμος NewsΜυλοπόταμος News
  • Μυλοπόταμος
  • Ειδήσεις
    • Ρέθυμνο
    • Κρήτη
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
  • Κατηγορίες
    • Αγροτικά
    • Απόψεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Κοινωνία
    • Πολιτικά
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
Διαβάζετε: Κλασικά Πασχαλινά κουλουράκια
Ειδοποίηση Δείτε Περισσότερα
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςAa
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςAa
Μυλοπόταμος NewsΜυλοπόταμος News
  • Μυλοπόταμος
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Αγροτικά
  • Υγεία
  • Μυλοπόταμος
  • Ειδήσεις
    • Ρέθυμνο
    • Κρήτη
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
  • Κατηγορίες
    • Αγροτικά
    • Απόψεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Κοινωνία
    • Πολιτικά
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
Έχετε λογαριασμό; Είσοδος
Ακολουθήστε μας
mylopotamosnews.gr © a part of webplus.gr
Μυλοπόταμος News > Ροή Ειδήσεων > Κοινωνία > Κλασικά Πασχαλινά κουλουράκια

Κλασικά Πασχαλινά κουλουράκια

Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2024 17:29
Κοινωνία
Share
2 λεπτ. ανάγνωση
SHARE

Πεντανόστιμα Πασχαλινά Κουλουράκια που θα τα λατρέψετε, από την Ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη.

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:

Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι των 250 μλ.

  • 700 γρ. αλεύρι μαλακό (4,5 κούπες)
  • 270 γρ. ζάχαρη άχνη (2 κούπες)
  • 3 μέτρια αυγά
  • 2 γρ μαστίχα (4-5 δάκρυα)
  • 1/4 κτγ κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1/2 κτγ μαχλέπι
  • 1,5 κτγ μπέικων πάουντερ
  • 125 γρ. λιωμένο βούτυρο (3/4 της κούπας)
  • 125 γρ. ηλιέλαιο (3/4 της κούπας)
  • 50 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι(4 κτσ)
  • 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια

Για το άλειμμα

  • 1 αυγό

Εκτέλεση:

Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα, το κακουλέ, το μαχλέπι, το μπέικιν και από τα 270 γρ. συνολικά ζάχαρη άχνη ρίχνουμε 3 κτσ και θρυμματίζουμε πολύ καλά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, το λιωμένο βούτυρο, το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, την υγρή βανίλια, τα αυγά και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.

τσουρεκάκια

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Μετράμε 25 γρ το κάθε κομμάτι και το δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.

Χτυπάμε 1 αυγό μέτριο και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 c για 20 λεπτά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Αντιγραφή URL
Προηγούμενο Άρθρο Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές αύριο στην Κρήτη – Πού θα εκδηλωθούν
Επόμενο Άρθρο Ηράκλειο: Στη «φάκα» δύο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κοινωνία

Άγιος Γεώργιος: Η ιστορία του, το θαύμα της δρακοκτονίας, τα προσωνύμια, οι μορφές και τα έθιμα για τον Άγιο

06/05/2024
ΕλλάδαΚοινωνία

Ανδρέας Αλικανιώτης: Βραβεύτηκε ως «Ήρωας των Τεμπών» στις Βρυξέλλες!

09/11/2023
Κοινωνία

Αυτό είναι το μυστικό των ξενοδοχείων για να μένει το μπάνιο καθαρό για μέρες

03/01/2024
Κοινωνία

Λάρισα: Συνεχίζονται οι έρευνες για 8η ημέρα για τον 39χρονο Βασίλη

07/01/2025
Προηγούμενο Επόμενο
Mylopotamos News Logo
  • Tηλ: 28340 22668
  • Email:[email protected]
  • Πολιτική Απορρήτου & Cookies
  • Μυλοπόταμος
  • Ειδήσεις
    • Ρέθυμνο
    • Κρήτη
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
  • Κατηγορίες
    • Αγροτικά
    • Απόψεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Κοινωνία
    • Πολιτικά
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις

mylopotamosnews.gr © a part of webplus.gr

Μυλοπόταμος News
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}
Mylopotamos News Logo
Καλωσορίσατε πίσω!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Username or Email Address
Password

Έχασες τον κωδικό σου?