Η Ρούλα Πισπιρίγκου αντιμετωπίζει σήμερα τις κατηγορίες για ένα φρικτό έγκλημα: τη δολοφονία του ίδιου της του παιδιού, σε μια δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Η 34χρονη μητέρα από την Πάτρα καλείται να δώσει εξηγήσεις για το φρικτό περιστατικό στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Η κατηγορία της είναι για ανθρωποκτονία, καθώς ο θάνατος του 9χρονου παιδιού συνδέεται με δοσοληψία κεταμίνης μέσω γαστροστομίας.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου περιγράφεται στη δικογραφία ως μια γυναίκα με πολλαπλά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της εμμονής, της κτητικότητας και της αντιζηλίας. Οι ισχυρισμοί της εστιάζονται σε δύο σημεία: αρχικά, δηλώνει ότι δεν έχει διαπράξει τα αδικήματα που της αποδίδονται για να διατηρήσει κοντά της τον σύζυγό της και, δεύτερον, κατηγορεί τους γιατρούς των νοσοκομείων όπου νοσηλεύτηκε το παιδί για πλημμέλειες και παραλείψεις που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του.
Από την πρώτη στιγμή, η κατηγορούμενη υποστηρίζει την αθωότητά της σχετικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας και των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας. Η δίκη της προγραμματίζεται για τις 15 Δεκεμβρίου 2023. Επιχειρεί να αντικρούσει τα επιστημονικά στοιχεία της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι δεν εκείνη χορήγησε την “θανατηφόρα” δόση κεταμίνης, αλλά γιατροί.
Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ισχυρισμοί της Ρούλας Πισπιρίγκου, οι οποίοι στοχεύουν στο να αντικρούσουν το κίνητρο της ανθρωποκτονίας που της αποδίδει το κατηγορητήριο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην εμμονή της με τον εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη.
Το Δικαστικό Συμβούλιο αναφέρει πως η κινητροδότηση της κατηγορούμενης ελέγχεται στα δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της. Συγκεκριμένα, σε ιδέες μεγαλείου που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, στον ενστερνισμό της άποψης ότι η δημοσιότητα μπορεί να αποκτηθεί μέσω παραβατικών πράξεων και στη διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αληθείας και ψέματος. Αναδεικνύεται θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και ταπεινά ελατήρια, καθώς και επικινδυνότητα της κατηγορούμενης.
Μετά την απολογία της κατηγορούμενης, ακολουθεί η αγόρευση της εισαγγελέως, η οποία θα προτείνει την ένοχη ή μη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Στη συνέχεια, ακολουθούν οι αγόρευσεις των συνηγόρων του πρώην συζύγου της και του συνηγόρου υπεράσπισης της.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας θα αποσυρθεί προς διάσκεψη για να εκδώσει την ετυμηγορία του για την Ρούλα Πισπιρίγκου, ολοκληρώνοντας τη δίκη της.
Σημειώνεται ότι κατά την απολογία της κατηγορούμενης, η ίδια αναφέρει τα γεγονότα που προηγήθηκαν του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της. Εξηγεί πως λόγω πυρετού και προηγούμενου επεισοδίου, ζήτησε βοήθεια από το ιατρικό προσωπικό. Αναφέρει επίσης ότι μετά από προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς, το παιδί δυστυχώς δεν επανήλθε.
Σε ερώτηση για την κεταμίνη στο μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρει πως δεν είχε γνώση γι’ αυτήν πριν από τη σύλληψή της, ενημερώθηκε για το θέμα από τηλεοπτικό δημοσιογράφο και μετά από αυτό άρχισε να αναζητά πληροφορίες μέσω των δικηγόρων και των συγγενών της.
cnn.gr