Skip to main content

Ανακοινώσεις φορέων.

Στην κινητοποίηση που οργανώνεται για το Βενιζέλειο την ερχόμενη βδομάδα καλούν, με ανακοινώσεις τους, σύλλογοι και φορείς του Ηρακλείου.

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας ΝΠΔΔ- Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης, αναφέρει

“Η γενικευμένη και συνεχιζόμενη υποβάθμιση των Νοσοκομείων και των δομών Υγείας στο νησί, σήμερα αποτυπώνεται στον κίνδυνο ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ του Βενιζελείου Νοσοκομείου. Για τη διαλυτική κατάσταση σε αυτό το ιστορικό Νοσοκομείο που για πολλές δεκαετίες κάλυπτε σχεδόν όλη την Κρήτη ευθύνη έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις που βήμα – βήμα εφάρμοσαν την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων δομών υγείας.
Τόσο η πιθανή κατάρρευση του Βενιζελείου, όσο και τα σχέδια για παράδοση του σε «καλοθελητές» ιδιώτες θα αποτελέσει μείζον πρόβλημα για τους/τις πάσχοντες/ουσες, τις οικογένειές τους και όλη την κοινότητα. 
Ήρθε η ώρα ο λαός του Ηρακλείου να πάρει την υπόθεση της σωτηρίας του Βενιζελείου και του δημόσιου χαρακτήρα του στα χέρια του!
Σε αυτή την κατεύθυνση, το Περιφερειακό Συμβούλιο ΣΚΛΕ Κρήτης στηρίζουμε την αγωνιστική πρωτοβουλία της Ένωσης Γιατρών και των υγειονομικών του Βενιζελείου και συμμετέχουμε την Τετάρτη 18/10 στην πορεία στις 10 π.μ. από το Βενιζέλειο με προορισμό την πλ. Ελευθερίας όπου στις 12 π.μ. θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση. 
Επιπλέον, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου για συμμετοχή σε  παν-Ηρακλειώτικο συλλαλητήριο την Παρασκευή 20/10 στις 7 μ.μ., στην πλ. Ελευθερίας, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα για τη σωτηρία του Βενιζελείου Νοσοκομείου.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΣΚΛΕ Κρήτης προειδοποιεί ότι το κλείσιμο του Βενιζελείου, που εξυπηρετεί χιλιάδες συνανθρώπους μας θα προκαλέσει σοβαρό κοινωνικό αντίκτυπο. Η διεκδίκηση της αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν Υγείας στο ύψος των αναγκών και των δυνατοτήτων του σήμερα, είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων. 
Για αυτό παίρνουμε την πρωτοβουλία με τη σειρά μας να καλέσουμε όλους τους μαζικούς φορείς του Ηρακλείου, εργατικά σωματεία, μαχόμενους υγειονομικούς, συλλόγους ασθενών, συλλόγους γονέων στην οργάνωση ενός παν-Ηρακλειώτικου Συλλαλητηρίου την Παρασκευή 20/10 7 μ.μ. στην πλ. Ελευθερίας.
Παράλληλα, καλούμε τις/τους Κοινωνικούς Λειτουργούς του Ηρακλείου να δώσουν ηχηρό παρόν στις κινητοποιήσεις. 
Σήμερα είναι αναγκαίο και επίκαιρο να δυναμώσει ο αγώνας για τη σωτηρία του Βενιζελείου και του δημόσιου χαρακτήρα του!
Απαιτούμε:
-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία και τα ιατρεία, να μπορούν να εφημερεύσουν οι κλινικές, να λειτουργήσει το Νοσοκομείο.
-Καμία παράδοση των δημόσιων Νοσοκομείων στους έμπορους της υγείας. Τα νοσοκομεία είναι περιουσία του ελληνικού λαού δεν παραχωρούνται.
-Γενναία χρηματοδότηση όλων των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας.
-Να καταργηθούν οι πληρωμές στα δημόσια νοσοκομεία.”

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της σε ολόκληρο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου αντιλαμβανόμενη πλήρως την επιζήμια θέση στην οποία έχουν περιέλθει τόσο το προσωπικό του νοσοκομείου όσο και ολόκληρη η κοινωνία της Κρήτης, με την κατάρρευση του ΕΣΥ η οποία  βρίσκεται πλέον, δυστυχώς, στην κορύφωση της. 

“Η παρούσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ιστορικό νοσοκομείο της Κρήτης, αγγίζει τα όρια της απόλυτης διάλυσης, ταυτιζόμενη με την ίδια δυσχερή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του Ρεθύμνου, της Ιεράπετρας και της Σητείας, με ελλείψεις σε βασικά ιατροφαρμακευτικά υλικά, με αδυναμία λειτουργίας πολλών κλινικών εξαιτίας ελαστικών σχέσεων εργασίας, με υποχρεωτικές μετακινήσεις και συνταξιοδοτήσεις. Συνέπεια όλων αυτών, είναι οι ακάλυπτες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με κυρίαρχο όμως πρόβλημα αυτό των παραιτήσεων των Ιατρών κάτι το οποίο φέρει τεράστιες επιβλαβείς  συνέπειες στην υγεία των ασθενών. 

Ενώ τα αυξανόμενα προβλήματα ‘’βυθίζουν’’ όλο και περισσότερο το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, η κατάσταση και στο ΠΑΓΝΗ αρχίζει ήδη να εκπέμπει ανησυχία μιας και αδυνατεί να σηκώσει στις πλάτες του όλο το βάρος των νοσηλευτικών και ιατρικών αναγκών που καλείται αναγκαστικά να παρέχει. 

Άμεσα ζητούμενο τόσο της ΟΕΒΕΝΗ όσο και των υπολοίπων συμπορευόμενων συλλόγων, φορέων και σωματείων, είναι η μέγιστη στελέχωση τόσο του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, όσο και των άλλων Νοσοκομείων του Νησιού που βρίσκονται υπό καθεστώς διάλυσης. Η άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας και του ίδιου του Υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη προσωπικά, για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας τους, θεωρείται πια απόλυτα επιβεβλημένη και δεν επιδέχεται οποιαδήποτε αναβολή”, αναφέρει.

cretalive.gr