Τι είναι το Panic Button;
Μέσα στο 2024 θα λειτουργήσει στην Κρήτη η εφαρμογή Panic Button, για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σύμφωνα όπως προανήγγειλε χθες Τρίτη 28/11 από το Ηράκλειο, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα.
«Όσο υπάρχουν περιστατικά και κρούσματα βίας τόσο θα πρέπει η πολιτεία και η κοινωνία μαζί να είμαστε σε επαγρύπνηση για να τα αντιμετωπίσουμε. Η κυβέρνησή μας έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για αυτά με 65 δομές και με τη γραμμή 15900 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση για τα θύματα, με τα 44 συμβουλευτικά κέντρα, ένα εκ των οποίων είναι στο Ηράκλειο, με 20 ξενώνες φιλοξενίας, με τα 18 τμήματα ενδοοικογενειακής βίας της ΕΛ.ΑΣ και με το Panic Button, ένα ψηφιακό εργαλείο το οποίο λειτουργεί πιλοτικά από τον περασμένο Μάρτιο σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη και μέσα στο 2024 θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές και στην Κρήτη».
Σύμφωνα με την υφυπουργό, την συγκεκριμένη εφαρμογή έχουν ήδη εγκαταστήσει στο κινητό τους 789 γυναίκες και έχει πατηθεί ήδη περισσότερες από 120 φορές.
Panic Button
Η εφαρμογή «panic button» (κουμπί πανικού) έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά μέσω κινητών τηλεφώνων και στη χώρα μας, με σκοπό να ειδοποιεί την Αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.
Θα χορηγείται στις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που απευθύνονται στα αστυνομικά τμήματα ή εξυπηρετούνται στα συμβουλευτικά κέντρα του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ). Ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα άμεσης ειδοποίησης της Ελληνικής Αστυνομίας σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας του προσώπου που την χρησιμοποιεί.
cretaone.gr