Μυλοπόταμος NewsΜυλοπόταμος News
  • Μυλοπόταμος
  • Ειδήσεις
    • Ρέθυμνο
    • Κρήτη
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
  • Κατηγορίες
    • Αγροτικά
    • Απόψεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Κοινωνία
    • Πολιτικά
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
Διαβάζετε: Ζουμερό γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα και τραγανά φύλλα
Ειδοποίηση Δείτε Περισσότερα
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςAa
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςAa
Μυλοπόταμος NewsΜυλοπόταμος News
  • Μυλοπόταμος
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Αγροτικά
  • Υγεία
  • Μυλοπόταμος
  • Ειδήσεις
    • Ρέθυμνο
    • Κρήτη
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
  • Κατηγορίες
    • Αγροτικά
    • Απόψεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Κοινωνία
    • Πολιτικά
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
Έχετε λογαριασμό; Είσοδος
Ακολουθήστε μας
mylopotamosnews.gr © a part of webplus.gr
Μυλοπόταμος News > Ροή Ειδήσεων > Lifestyle > Ζουμερό γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα και τραγανά φύλλα

Ζουμερό γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα και τραγανά φύλλα

Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2024 13:06
Lifestyle
Share
2 λεπτ. ανάγνωση
SHARE

Πεντανόστιμο ζουμερό γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα και τραγάνα φύλλα κρούστας, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. 

Φτιάξτε αυτό το εύκολο γαλακτομπούρεκο και θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά τη νοστιμιά του.  

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τη κρέμα

  • 1 lt γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 9 φύλλα κρούστας

Για το σιρόπι

ADVERTISING

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • Φλούδα λεμονιού
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση:

Για την κρέμα

Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι να ζεσταθούν.

Βροχηδόν ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να πάρει βράση και να δέσει.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας γρήγορα για να μην ψηθούν.

Αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού.

Για το στήσιμο

Βουτυρώνουμε ταψί 24×30 εκ. ή στρογγυλό 28εκ.

Στρώνουμε τα 6 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα-ένα και αδειάζουμε την κρέμα.

Γυρίζουμε προς τα μέσα όσα εξέχουν και τα αλείφουμε με βούτυρο.

Αλείφουμε με βούτυρο ακόμα 2 και τα διπλώνουμε στη μέση. Τα ακουμπάμε στην επιφάνεια.

Κλείνουμε με το τελευταίο.

Μπήγουμε τις άκρες προς τα μέσα με σπάτουλα.

Χαράζουμε την επιφάνεια σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Ραντίζουμε πεταχτά με λίγο νερό την επιφάνεια.

Ψήσιμο – χρόνος ψησίματος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C  στις αντιστάσεις ή στους 160°C στον αέρα.

Ψήνουμε στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις ή στη μεσαία σχάρα του φούρνου στον αέρα για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.

Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.

Όπως είναι ζεστό, περιχύνουμε το κρύο γλυκό ρίχνοντας το λίγο λίγο.

Αφού τραβήξει την υγρασία, κόβουμε και σερβίρουμε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Αντιγραφή URL
Προηγούμενο Άρθρο “Τυφλή” επίθεση σε αστυνομικό στην Κρήτη: Του ανατίναξαν το αυτοκίνητο για λόγους αντεκδίκησης
Επόμενο Άρθρο Τρεις Κρητικοί στη νέα Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Lifestyle

Αγρότης είναι πλέον ο Αλέξανδρος Τζόρβας – Στις ελιές επένδυσε όσα χρήματα έβγαλε από το ποδόσφαιρο

30/11/2023
Lifestyle

Μούχλα – Απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της με 7 απλές συμβουλές

25/11/2023
Lifestyle

Eurovision 2024: Απόψε ο 1ος ημιτελικός με την Κύπρο on stage

07/05/2024
Lifestyle

«Κάτι παίχτηκε αλλά όχι με Έλληνα» – Emilia Vodos και Αγγελική Ηλιάδη είχαν φλερτ στον Άγιο Δομίνικο

14/12/2023
Προηγούμενο Επόμενο
Mylopotamos News Logo
  • Tηλ: 28340 22668
  • Email:[email protected]
  • Πολιτική Απορρήτου & Cookies
  • Μυλοπόταμος
  • Ειδήσεις
    • Ρέθυμνο
    • Κρήτη
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
  • Κατηγορίες
    • Αγροτικά
    • Απόψεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Κοινωνία
    • Πολιτικά
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις

mylopotamosnews.gr © a part of webplus.gr

Μυλοπόταμος News
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}
Mylopotamos News Logo
Καλωσορίσατε πίσω!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Username or Email Address
Password

Έχασες τον κωδικό σου?