Μυλοπόταμος NewsΜυλοπόταμος News
  • Μυλοπόταμος
  • Ειδήσεις
    • Ρέθυμνο
    • Κρήτη
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
  • Κατηγορίες
    • Αγροτικά
    • Απόψεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Κοινωνία
    • Πολιτικά
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
Διαβάζετε: Φανταστικοί παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες με κρέμα!
Ειδοποίηση Δείτε Περισσότερα
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςAa
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςAa
Μυλοπόταμος NewsΜυλοπόταμος News
  • Μυλοπόταμος
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Αγροτικά
  • Υγεία
  • Μυλοπόταμος
  • Ειδήσεις
    • Ρέθυμνο
    • Κρήτη
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
  • Κατηγορίες
    • Αγροτικά
    • Απόψεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Κοινωνία
    • Πολιτικά
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
Έχετε λογαριασμό; Είσοδος
Ακολουθήστε μας
mylopotamosnews.gr © a part of webplus.gr
Μυλοπόταμος News > Ροή Ειδήσεων > Ελλάδα > Φανταστικοί παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες με κρέμα!

Φανταστικοί παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες με κρέμα!

Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2023 13:39
Ελλάδα
Share
2 λεπτ. ανάγνωση
SHARE

Παραδοσιακή συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Αφιερώστε λίγο χρόνο και φτιάξτε αυτούς τους λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και πλούσια κρέμα.

Την συνταγή δανειστήκαμε και σας προτείνουμε, από το site της διάσημης σεφ, Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. 

Υλικα για τη γέμιση

  • 500 γρ. κιμά
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κρεμμυδάκια
  • 2 καρότα
  • 1/2 ματσ. Άνηθο
  • 1 φλ. Ρύζι
  • 1/2 φλ. Ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. Νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 2 κρόκους αβγών
  • 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Για την κρέμα

  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 500 γρ. ζωμός
  • 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο άνηθο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το λάχανο και αφαιρούμε με μαχαίρι το κοτσάνι.

Βυθίζουμε το λάχανο, με την τρύπα που άφησε το κοτσάνι προς τα κάτω, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.

Το βράζουμε για 7 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά, και το αφήνουμε σε πιατέλα να κρυώσει.

Το κατάλληλο ρύζι είναι το Καρολίνα

Γέμιση

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της και ζυμώνουμε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς.

Βγάζουμε ένα – ένα λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα.

Βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε.

Στρώνουμε στη βάση μιας φαρδιάς κατσαρόλας λαχανόφυλλα και φέτες κρεμμυδιού.

Τους τοποθετούμε επάνω  στη σειρά, τον έναν κοντά στον άλλον και τους σκεπάζουμε με πιάτο για να μην ξετυλιχτούν.

Τους περιχύνουμε  με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει.

Προσθέτουμε το 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Αν έχουμε κοτσάνια άνηθου και μαϊντανού, τα δένουμε με σπάγκο και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα για να αρωματίσουμε.

Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Σαλτσα για λαχανοντολμαδες

Χτυπάμε 2 κρόκους αυγών με το χυμό 2 λεμονιών.

Ρίχνοντας λίγο λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα.

Περιχύνουμε το φαγητό και ανακινούμε από τα χερούλια να πάει παντού.

Για πιο παχύρρευστη σάλτσα, προσθέτουμε μία κουταλιά σούπας κορν φλάουρ.

Σερβίρισμα

Τους σερβίρουμε  σε πιατέλα και περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Αντιγραφή URL
Προηγούμενο Άρθρο “Μάστιγα” για την ύπαιθρο της Κρήτης τα ανεπιτήρητα κοπάδια 
Επόμενο Άρθρο Πλήρως περικυκλωμένη η Γάζα: Χωρισμένος στα δύο ο θύλακας – Το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο για επίθεση στον βορρά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ελλάδα

Λιβύη: Ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ – Κατέθεσε χάρτη με υφαλοκρηπίδα έως την Κρήτη

17/07/2025
ΕκπαίδευσηΕλλάδα

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για ΕΠΑΛ, αύριο για ΓΕΛ

30/05/2024
Ελλάδα

Βροχή στη μισή Ελλάδα – Καλοκαίρι ακόμη στην Κρήτη

07/09/2024
Ελλάδα

Καιρός: Διπλή διαταραχή με πολικό αεροχείμαρρο φέρνει πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

18/04/2024
Προηγούμενο Επόμενο
Mylopotamos News Logo
  • Tηλ: 28340 22668
  • Email:[email protected]
  • Πολιτική Απορρήτου & Cookies
  • Μυλοπόταμος
  • Ειδήσεις
    • Ρέθυμνο
    • Κρήτη
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
  • Κατηγορίες
    • Αγροτικά
    • Απόψεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Κοινωνία
    • Πολιτικά
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις

mylopotamosnews.gr © a part of webplus.gr

Μυλοπόταμος News
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}
Mylopotamos News Logo
Καλωσορίσατε πίσω!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Username or Email Address
Password

Έχασες τον κωδικό σου?