Μυλοπόταμος NewsΜυλοπόταμος News
  • Μυλοπόταμος
  • Ειδήσεις
    • Ρέθυμνο
    • Κρήτη
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
  • Κατηγορίες
    • Αγροτικά
    • Απόψεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Κοινωνία
    • Πολιτικά
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
Διαβάζετε: Λουκουμάδες μπακαλιάρου με λεμονάτη σπιτική μαγιονέζα
Ειδοποίηση Δείτε Περισσότερα
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςAa
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςAa
Μυλοπόταμος NewsΜυλοπόταμος News
  • Μυλοπόταμος
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Αγροτικά
  • Υγεία
  • Μυλοπόταμος
  • Ειδήσεις
    • Ρέθυμνο
    • Κρήτη
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
  • Κατηγορίες
    • Αγροτικά
    • Απόψεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Κοινωνία
    • Πολιτικά
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
Έχετε λογαριασμό; Είσοδος
Ακολουθήστε μας
mylopotamosnews.gr © a part of webplus.gr
Μυλοπόταμος News > Ροή Ειδήσεων > Ελλάδα > Λουκουμάδες μπακαλιάρου με λεμονάτη σπιτική μαγιονέζα

Λουκουμάδες μπακαλιάρου με λεμονάτη σπιτική μαγιονέζα

Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2023 11:11
Ελλάδα
Share
4 λεπτ. ανάγνωση
SHARE

Οι ψαροκεφτέδες είναι από τους πιο εκλεκτούς μεζέδες. Φτιάχνουμε μπακαλιαροκεφτέδες και τους συνοδεύουμε με μια ωραία σπιτική μαγιονέζα.

Έτοιμο σε 50′

Υλικά

1 φιλέτο παστού μπακαλιάρου, βάρους 500-600 γρ.

2 φύλλα δάφνης

2 αβγά, χωριστά κρόκους και ασπράδια

260γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο, καλά στυμμένο

1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης (τριμμένη ή πάρα πολύ ψιλοκομμένη), καλά στραγγισμένη

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη

330ml μπίρα

λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για τη μαγιονέζα

1 μεγάλο αβγό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

50ml σπορέλαιο

100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

χυμό από ½ λεμόνι

ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι

αλάτι, πιπέρι λευκό

Διαδικασία

Για το ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου: Βάζετε το φιλέτο σε μια λεκάνη με κρύο νερό με το δέρμα προς τα κάτω και το αφήνετε να ξαρμυριστεί για 24 ώρες, αλλάζοντας το νερό κάθε 5-6 ώρες ή όσο συχνά μπορείτε. Το ξεπλένετε και το κόβετε σε 3-4 κομμάτια. Τα βάζετε σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και ρίχνετε λίγο νερό ίσα να τα καλύπτει. Προσθέτετε και τη δάφνη και βράζετε για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι τα κομμάτια να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και όταν κρυώσουν λίγο τα κομματιάζετε με τα χέρια σε μικρά κομματάκια και τα στύβετε καλά.

Για τους λουκουμάδες: Χτυπάτε ελαφρώς τους κρόκους των βυγών με τον αβγοδάρτη. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τους χτυπημένους κρόκους, την κρέμα σκόρδου, το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, τον άνηθο, την πάπρικα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αλάτι δεν θα χρειαστεί γιατί ο μπακαλιάρος, αν και ξαλμυρισμένος, είναι αρκετά αλμυρός). Ανακατεύετε καλά τα υλικά με τον αβγοδάρτη και σταδιακά, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα, ρίχνετε όση από την μπίρα χρειάζεται για να έχετε έναν χυλό πηχτό, αλλά λείο, που να μη σβολιάζει. Προσθέτετε και τον μπακαλιάρο και ανακατεύετε καλά.

Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την αδειάζετε στο μίγμα του μπακαλιάρου. Με μια σπάτουλα ανακατεύετε με μεγάλες, απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, ώστε να μη χαθεί ο όγκος του μίγματος.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο μέχρι τη μέση του και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε λίγο-λίγο από το μίγμα και το αδειάζετε στο καυτό λάδι σπρώχνοντάς το με ένα άλλο κουτάλι. Τηγανίζετε τους λουκουμάδες σε δόσεις, για 5-6 λεπτά συνολικά, αναποδογυρίζοντάς τους μέσα στο λάδι μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.

Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρετε αμέσως όσο είναι καυτοί και αφράτοι μαζί με τη σπιτική μαγιονέζα.

Για τη μαγιονέζα: Βάζετε το αβγό, αλάτι και πιπέρι στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει. Στην αρχή προσθέτετε σταγόνα-σταγόνα τα δύο είδη λαδιού, μέχρι να τελειώσει η μισή ποσότητα. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι με αργή σταθερή ροή χτυπώντας διαρκώς μέχρι να γίνει μια αφράτη μαγιονέζα. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζετερ προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού. Αδειάζετε τη μαγιονέζα σε μπολ και πασπαλίζετε με ξύσμα λεμονιού.

olivemagazine.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Email Αντιγραφή URL
Προηγούμενο Άρθρο 22χρονος οδηγούσε με ένα κιλό χασίς στο αμάξι
Επόμενο Άρθρο Έρχεται Black Friday! Λίστα με όσα αξίζεις να αγοράσεις τότε

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ελλάδα

Απίστευτη ατάκα ιερέα σε νύφη: «Κυρά μου, δεν θέλουμε να σε πεθάνουμε, να σε παντρέψουμε θέλουμε!»

22/03/2024
ΕλλάδαΥγεία

Απογευματινά χειρουργεία: Πώς θα κλείνουμε ραντεβού για επέμβαση επί πληρωμή

05/03/2024
Ελλάδα

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ο Βόλος, λόγω των νεκρών ψαριών

31/08/2024
Ελλάδα

Τέμπη: «Μπαλάκι» οι ευθύνες μετά την καταγγελία της Καρυστιανού για το μπάζωμα

01/03/2024
Προηγούμενο Επόμενο
Mylopotamos News Logo
  • Tηλ: 28340 22668
  • Email:[email protected]
  • Πολιτική Απορρήτου & Cookies
  • Μυλοπόταμος
  • Ειδήσεις
    • Ρέθυμνο
    • Κρήτη
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
  • Κατηγορίες
    • Αγροτικά
    • Απόψεις
    • Εκπαίδευση
    • Εργασία
    • Κοινωνία
    • Πολιτικά
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις

mylopotamosnews.gr © a part of webplus.gr

Μυλοπόταμος News
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}
Mylopotamos News Logo
Καλωσορίσατε πίσω!

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Username or Email Address
Password

Έχασες τον κωδικό σου?